AARRGGG!! Een horrorclown met een kettingzaag!!

Foto: E. van 't Veen

Oké, het is niet relaxed als een horrorclown met een kettingzaag op je af komt, ook al weet je dat die kettingzaak (waarschijnlijk) nep is. Net als de rompen, hoofden en ledematen die her en der bungelen.

Vrijdag gaat het grootste spookhuis van de Benelux, Halloween Nightmares in The Wall, officieel open. Vandaag mocht de pers even voorproeven. Voor de acteurs – want er werken acteurs in het spookhuis – was het de generale repetitie. En in een spookhuis zie je de humor best in van losse lichaamsdelen, spinrag en de kettingzaag.

Bloed

Je mag met een groepje van maximaal drie naar binnen. Een beetje nerveus zijn we wel, want om elke hoek kan er iemand op je af springen. En dat doen ze ook. Een duveltje-uit-een-doosje dat z’n naam eer aan doet, een krijsende horrorclown op een hobbelpaard, de vrouw met de baard (die is nog het meest relaxed), het meisje dat uit de dood verrezen lijkt en opeens voor je staat tussen tientallen wapperende doeken, en her en der een losse voet, een hand, een romp of een hoofd. Met bloed.

Nooduitgang

Claustrofobisch is het op bepaalde momenten zeker, als je gebukt achter elkaar aan loopt door smalle kruipdoor-sluipdoor- gangen. Wij zijn blij dat we dáár uit zijn! Het engst is eigenlijk de wetenschap dat er elk moment iemand op je kan afspringen. Zoals de wolf, die nog géén zeven geitjes verorberd lijkt te hebben. De wetenschap dat elke ruimte die je binnenkomt een nooduitgang heeft (een wit doek) is geruststellend. Maar we maken er geen gebruik van.

Ballenbak

Mogen we verklappen dat in de ballenbak waar je doorheen moet waden, opeens iemand in een zwarte catsuit opduikt? Die zien we niet aankomen…. Eenmaal eruit halen we toch even opgelucht adem: overleefd. Conclusie: Halloween Nightmares is een leuk nieuw uitje in Leidsche Rijn. Er zijn zelfs mensen die dit spookhuis nu al een avond hebben afgehuurd om er hun bruiloft te vieren…

En die krekels waarvan de Partij voor de Dieren vindt dat die niet in een spookhuis thuishoren, hebben we niet gezien of gehoord.

 

Cookieinstellingen