“Geen enkele vrouw tippelt uit vrije wil”

Foto: MB

Gisteren besloot het college van Utrecht dat de toekomstige prostitutiezone van Utrecht op de Boteyken in De Meern komt of op Lage Weide. In elk geval aan ónze kant van het kanaal. Cees Bos van Stadsbelang Utrecht roept iedereen op om 12 of 13 september naar de informatieavond te komen.

“Een vrouw kiest niet voor prostitutie, en al helemáál niet voor tippelprostitutie. Meestal is zij drugsverslaafd en in een enkel geval gaat het om schulden. De gemeente Utrecht subsidieert nu al allerhande zorg voor prostituees, en wil nu ook nog een stuk grond gaan ontwikkelen.” Cees Bos van Stadsbelang Utrecht heeft met een aantal prostituees gepraat en is fel tegen het collegebesluit van de gemeente Utrecht om straatprostitutie te behouden in de gemeente, dat moge duidelijk zijn.

Uitstervend beroep

Cees Bos: “Veel grote gemeenten hebben in het verleden tippelzones opgedoekt, zonder problemen. Steden kunnen prima zonder. Vrouwen zijn meer gebaat bij goede hulp. Help ze afkicken, aan goede zorg, help ze weer de maatschappij in en aan een baan. Daar hebben ze veel meer aan dan aan subsidie voor het in stand houden van de tippelzone. Bovendien is het een uitstervend beroep: het gaat nu in Utrecht op de Europalaan – de huidige tippelzone – om 25 Utrechtse vrouwen die een vergunning hebben. De anderen – het zijn er 60 in totaal, komen niet uit Utrecht. Het aantal prostituees neemt af, en hun leeftijd neemt toe.”

Vlakbij woonwijken

Beide locaties, Boteyken en Lage Weide, zijn vlakbij woonwijken. De overlast is volgens Cees Bos niet zo groot, omdat er veel toezicht is. “Maar het trekt criminaliteit aan, dat is gewoon zo. En daarom ben je hier niet gaan wonen. Daarom roep ik iedereen op om 12 september naar de informatieavond voor Lage Weide en 13 september naar de informatieavond voor Boteyken te komen. Wij gaan er als Stadsbelang Utrecht in elk geval alles aan doen om dit tegen te houden!”

Volgens de huidige berichten moet de gemeenteraad voor het einde van dit jaar een besluit nemen over de locatie. Cees Bos zou het liever over de gemeenteraadsverkiezingen tillen. Nu willen GroenLinks en D66 een plek voor de prostituees. Stadsbelang Utrecht, CDA, VVD en ChristenUnie zijn tegen.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Wij houden je op de hoogte. Aanmelden voor de informatiebijeenkomsten op 12 en 13 september over de tippelzones kan via [email protected].

Op de foto de plek aan de Boteyken. Nu een doodlopend stuk weg naast de Oudenrijnseweg, tegenover de nieuwe Gamma aldaar.

Cookieinstellingen