Nieuwe tippelzone op Boteyken in De Meern of op Lage Weide

Foto: google

De gemeente Utrecht maakte vanmiddag bekend dat er twee opties zijn voor de nieuwe tippelzone binnen de gemeentegrenzen: of op Boteyken in De Meern, of op de Elektronweg op Lage Weide.

De prostituees moeten in 2020 weg van de Europalaan – de huidige tippezone – omdat daar huizen worden gebouwd. Beide locaties schijnen aan criteria te voldoen die de gemeente stelt aan een tippelzone die nauwelijks overlast geeft.

Uit het gemeentelijk schrijven: “De gemeente heeft sinds maart enkele tientallen locaties beoordeeld op geschiktheid. Dit heeft geleid tot een lijst van zeven locaties. Hiervan heeft het college er twee aangewezen als meest geschikt. Ze liggen op ruime afstand van woningen en maatschappelijk functies als scholen en bieden voldoende (sociale) veiligheid aan de sekswerkers, hun klanten en de omgeving. De locaties zijn goed bereikbaar. Ook is het mogelijk de nodige voorzieningen aan te leggen zoals afwerkplekken waar de sekswerkers met hun klant naar toe kunnen en een huiskamer waar hulpverleners aandacht hebben voor hun gezondheid.”

Meepraten

Omwonenden, ondernemers, belanghebbenden en sekswerkers worden deze week geïnformeerd door de gemeente. Wethouder Everhardt schrijft dat bewoners en ondernemers nog meepraten over de plannen. Aan de hand van hun reacties neemt de gemeenteraad vervolgens een besluit.

Wij houden je op de hoogte…

Cookieinstellingen