De kippen van Kasteeltuin Nijevelt zijn soms een haan

Foto: Kasteeltuin Nijevelt

Voor groente en fruit kun je terecht bij Kasteeltuin Nijevelt. Vers van het land, of zelf plukken. Alleen die ene haan houdt buurtbewoners wakker….

Kasteeltuin Nijveld ligt in de wijk Veldhuizen, óp de ruïnes van Kasteel Nijevelt. Het is nu een sociale tuin, waar bloemen, groente, fruit en kruiden groeien en kippen scharrelen. Buurtbewoners, kinderen en andere mensen kunnen er onder begeleiding of zelf aan de slag om mee te helpen aan de ontwikkeling van een prachtige tuin. Als extra service kun je nu ook zelf je eigen snijbonen kleinmaken met de gedoneerde snijboonmachine.

Courgettes

De afgelopen weken kwamen ze in de kasteeltuin óm in de courgettes. Gelukkig hebben ze ze kunnen doneren aan het ‘Hart van Leidsche Rijn’, dat voedselpakketten aan mensen geeft die het niet zo ruim hebben. Verder dachten ze 10 kippen te hebben maar ging de één na de andere kip ineens kukelen…. Het bleken hanen te zijn.

Haantje de voorste

Helaas voldoen de hanen aan de beschrijving “haantje de voorste” en maakten ze het de andere kippen erg moeilijk met hun dominante gedrag. Ook kukelden ze de buren wakker, daarom is er besloten ze terug te brengen naar de boer. Zes lieve vrolijke kipjes zijn overgebleven.

Burendag

Op zaterdag 23 september viert ook Kasteeltuin Nijevelt burendag. Je kunt er terecht voor soep, leuke activiteiten en voor de nieuwsgierigen een rondleiding.

Cookieinstellingen