Komt er een tippelzone in De Meern??

Foto: David Sifry

Cees Bos van Stadsbelang Utrecht kan bevestigen noch ontkennen dat er vóór 2020 een tippelzone komt in Leidsche Rijn, Vleuten of De Meern.

“Ik mag geen locaties noemen, dat is geheim. Maar ik kan niet bevestigen én niet ontkennen dat de nieuwe tippelzone van de gemeente Utrecht aan deze kant van het kanaal komt”, aldus Cees Bos.

Boteyken in De Meern

In 2020 wordt de huidige zone aan de Europalaan in Utrecht opgeheven en dan moet er een nieuwe zijn. Op basis van criteria die de gemeente Utrecht aan een tippelzone stelt, heeft Cees Bos eerder het vermoeden via twitter geuit dat de tippelzone dan aan de Boteyken in De Meern zou kunnen komen, het gebied tussen Strijkviertel en het Meentpark in. “Ik wil niet zeggen dat het daar is, maar ik kan het ook niet ontkennen”, zegt hij diplomatiek.

Twee locaties uitgewerkt

Op 6 juli weer wordt er vergaderd over de mogelijke tippelzones in Utrecht. Cees Bos: “Er zijn verschillende locaties genoemd, en uiteindelijk worden er straks twee uitgewerkt tot een plan. Stel dat een van die locaties inderdaad in deze omgeving is, dan wil ik kijken of ik er in de raad tegenin kan gaan. Een prostitutiezone vlakbij een woonwijk zuigt criminaliteit aan; dat willen we hier niet hebben. Daar zal ik mijn best voor doen.”

26 uit Utrecht

Hij vertelt dat Stadsbelang Utrecht sowieso geen voorstander is van een tippelzone in Utrecht. “Op de Europalaan, de huidige zone, wordt het alleen maar rustiger. Er kunnen 150 vergunningen worden verstrekt, en er zijn er 62 uitgegeven. Slechts 26 van de vergunninghouders komen uit Utrecht. Dus waarom zou Utrecht dat faciliteren?”

Dumpplek voor lastige dossiers

Volgens Stadsbelang Utrecht is het duidelijk dat Leidsche Rijn, De Meern en Vleuten volgens het huidige stadsbestuur een perfecte dumpplaats zijn voor lastige dossiers. “De stad Utrecht krijgt alle ruimte om zich te ontwikkelen, het gebied aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal krijgt de hoofdpijndossiers. Windmolens, verslaafden, moeilijk hanteerbare Utrechters zijn er al. Er zijn nog twee hoofdpijndossiers: de drive-in coffeeshop en de tippelzone.”

Drive-in coffeeshop

Over de drive-in coffeeshop wil Cees Bos kwijt dat deze aan de rand van Utrecht zou moeten komen. “Dat zou hier in de buurt kunnen zijn, maar daarover zijn nog geen locaties genoemd. Utrecht-stad veegt zijn straatje schoon ten koste van de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Stadsbelang Utrecht gaat er alles aan doen de pogingen van D66, GroenLinks, SP en VVD om Leidsche Rijn, De Meern en Vleuten op te zadelen met nog meer hoofdpijndossiers te voorkomen.”

 

Cookieinstellingen