Mantelzorgers, opgelet!

Foto: Pixabay

Mantelzorgers hebben nooit vrij. Misschien ben jij één van hen en herken je dit. Je kunt een beroep doen op respijtzorg. 16 juni is er een themabijeenkomst.

Iemand die gedurende een langere periode zorgt voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende, kan soms wel even een pauze gebruiken. Om zelf bij te komen, of bijvoorbeeld om meer tijd te kunnen besteden aan andere gezinsleden, vrienden, werk of hobby’s. Tijdelijke overname van de zorg heet respijtzorg.

Gebruik maken van respijtzorg kan zowel voor de mantelzorger als voor degene die verzorgd wordt, weliswaar een moeilijke stap zijn, maar tegelijkertijd kan het overbelasting voorkomen en ervoor zorgen dat de zorg langer vol te houden is.

Mogelijkheden

Tijdens de gratis themabijeenkomst vertellen verschillende organisaties wat de mogelijkheden voor respijtzorg zijn in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Ook vertellen mantelzorgers over hun ervaringen en over eigen initiatieven.

De bijeenkomst is zowel gericht op mantelzorgers als op hun directe omgeving: mensen die de mantelzorger graag zouden willen helpen, maar niet weten hoe. En natuurlijk op iedereen die om een andere reden geïnteresseerd is in respijtzorg.

Praktisch

Wanneer: 16 juni 2017, 13:30-15:30 (inloop vanaf 13:00)
Waar: Cultuurcampus, burchtpoort 16
Meer informatie: bel 030 677 3131 tussen 9:00 en 11:00

De themabijeenkomst is een samenwerking van het buurtteam, Doenja Dienstverlening, Welzaam, Careyn, Kwartiermakers Utrecht, Huiskamer van de Wijk Vleuten, Zorgverslimming en U Centraal.
Cookieinstellingen