De Meern wil het liefst een Action

Foto: MB

In het pand aan de Meerndijk in De Meern waar de Jumbo uit verhuisd is, willen we het liefst een Action. Dit is de meest gehoorde reactie op onze oproep ‘wat willen we in dit pand’.

We hebben het hoofdkantoor van Action gemeld dat De Meern graag een Action wil, en gevraagd wanneer een locatie in aanmerking komt voor een nieuw filiaal. Want de dichtstbijzijnde Action is in Terwijde, en wellicht is dat te dichtbij. We hebben echter nog geen reactie van Action gekregen.

Grootwinkelbedrijven

Andere opties die we binnenkregen: Hema, Xenos, Blokker en meer van dat soort grootwinkelbedrijven, die echter allemaal al in Vleuterweide zijn gevestigd. De overige ideeën hebben we in een top vijf gevat:

  • indoor speeltuin zoals Kidz City,
  • ‘de kraam van’: een ruimte waar iedereen zijn creatieve spullen kan verkopen,
  • dart-, pool- en snookercentrum of een bowlingbaan,
  • goedkope huurwoningen voor jongeren,
  • goede toko.

Ook werden onder meer genoemd een ruimte voor zzp’ers met flexwerkplekken, kledingzaak, openbaar atelier met koffiecorner, ruimte om te sporten en een Turkse bakker.

Woningbouw

Het pand is van een particuliere eigenaar, waarmee de gemeente in gesprek is over de invulling ervan. Op termijn is woningbouw gepland op het terrein bij de Jumbo, maar hoe dat eruit gaat zien, wat voor woningen het moeten worden en vooral: wanneer, dat is nog niet bekend volgens de gemeente.

Wij geven de verzamelde ideeën in elke geval door aan de gemeente. En we houden je op de hoogte van de reactie van het hoofdkantoor van Action!

Cookieinstellingen