Veiligheid winkels in Leidsche Rijn gecheckt

Foto: Fatima Bouyaziden

Kun je goed naar binnen kijken? Word je begroet bij binnenkomst? Is de winkel goed verlicht? Staan er gevaarlijke dingen op de toonbank, zoals een bonnenprikker? Met deze vragen bezochten ROC-studenten gisteren winkeliers in Leidsche Rijn.

De studenten – die een opleiding in de beveiliging of veiligheid volgen – ondervroegen de deelnemende winkeliers aan de hand van een app. Zij werden begeleid door de gemeente Utrecht en ook de politie werkte mee. De hele actie werd gecoördineerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Overvallen en winkeldiefstal

Het idee erachter: overvallen, winkeldiefstal en agressie zijn onderwerpen die sterk leven bij veel ondernemingen, en de indruk bestaat dat veel van deze ondernemingen lang niet altijd goed zijn voorbereid.

Leidsche Rijn goed op orde

De conclusie tot nu toe: veel winkeliers in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern hebben hun zaken goed op orde, over het algemeen beter dan winkeliers in het ‘oude’ Utrecht. Toch konden er nog wel tips worden gegeven. In een later stadium krijgen  de winkeliers allemaal een terugkoppeling waarmee ze hun voordeel kunnen doen.

Cookieinstellingen