Bejaarde dames slachtoffer van babbeltruc in Vleuten

Foto: pzc

Twee vrouwen in Vleuten en Vleuterweide zijn zaterdag 18 juni slachtoffer van een inbraak. Ze werden aan de praat gehouden terwijl de handlanger zijn slag sloeg.

Bij beide dames, respectievelijk 79 en 80 jaar, werd op dezelfde manier gehandeld. Er werd via de intercom van het appartementencomplex contact gelegd om in het gebouw te komen. Daarna belde een vrouw bij het slachtoffer aan en wist zich naar binnen te kletsen. Terwijl de vrouw de oudere dame aan de praat hield, sloop een handlanger binnen om waardevolle spullen te zoeken en mee te nemen. Het gaat om ‘snelle buit’, zoals geld en sieraden.

Dit gebeurde op de Vossenburcht in Vleuterweide en het Alenveltpark in Vleuten. Op de Vossenburcht werd de verdachte omschreven als een tengere vrouw van 20, 25 jaar met een lengte van 1.55 – 1.60 meter, in een rode jurk en lichtgetint. Op het Alenveltpark was de verdachte een vrouw van ongeveer 30 jaar, gekleed in een witte blouse en een fel roze jasje en met een Indonesisch uiterlijk. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde persoon gaat.

Heb je tips? Bel dan de politie: 0900-8844.

 

 

Cookieinstellingen