In een golfkarretje onder Leidsche Rijn Centrum

Foto: MB

Met een golfkarretje rijden we door de parkeergarage van Leidsche Rijn Centrum. Hier komen 2000 parkeerplaatsen. Het is de Dag van de Bouw.

De parkeergarage staat vol plassen. “Het zou een vet zwembad zijn”, merkt één van de kinderen op. De man die ons karretje rondrijdt is toevallig de verkopend makelaar van de appartementen die in Leidsche Rijn Centrum komen, en hij schudt de leuke weetjes uit z’n mouw. “Deze parkeergarage bevat 65.000 kuub beton, dat is een rij vrachtwagens vol van Utrecht naar Tilburg. Er werd 710 kuub beton per uur bemalen. Er staan hier 4368 betonnen palen en er is 4,1 miljoen kuub water weggepompt toen we gingen bouwen. Dat is goed voor 1750 Olympische zwembaden.” Oké, wij zijn overtuigd onder de indruk. Onze chauffeur wijst op het de verdieping onder de parkeergarage. Daar kunnen de leveranciers van de winkel straks 24 uur per dag lossen. “En het is zo ingericht dat ze gewoon in het rond kunnen rijden, ze hoeven nergens onhandig te manoeuvreren.”

2500 bouwvakkers

We lopen langs station Leidsche Rijn terug met uitzicht over de enorme bouwplaats. Er staan zes hijskranen, daar komen er binnenkort nog twee bij. Straks, op het hoogtepunt van de bouw, zijn er 2500 bouwvakkers tegelijk aan het werk. Een enorme logistieke puzzel van zeven architectenbureaus. In 2018 is alles klaar, hoopt men. En sommige zaken eerder, zoals de mega Jumbo-store, de grootste van het land. Daar kunnen we volgend jaar al onze kerstboodschappen doen. Het moet een beleving worden, die winkel.

De appartementen gaan als het goed is in september van dit jaar in de verkoop. Je kunt je inschrijven via https://leidscherijncentrum.nl/wonen. Nou nog hopen op een leuk winkelaanbod.

 

Cookieinstellingen