Afvallen blog 10 – “Nou nog volhouden hè”

Goed te doen hoor, zo'n ontbijtje
Goed te doen hoor, zo'n ontbijtje
Foto: MB

“Nou nog volhouden hè!”, zegt een vriend terwijl hij zijn eigen vetkwabbeltjes vrolijk over zijn broekriem laat buitelen. Ik heb hem nog nooit kunnen betrappen op iets van een dieet, dus hoe weet hij nou waarover hij het heeft??

Ik merk het wel vaker, nu ik aan het afvallen ben en dat ook zichtbaar is. In plaats van dat men zegt ‘goed zo, ga zo door’, of knap hoor, m’n complimenten’ krijg je te horen dat het hééééél moeilijk is om je bereikte – al dan niet ideale – gewicht te behouden. “Dat is het allermoeilijkste”, zegt de vriend terwijl er een stevig stuk appeltaart voor hem staat. Even voor de duidelijkheid mensen: op dat soort commentaar zitten we niet te wachten! Neem liever een voorbeeld aan ons en doe een poging om het stiekem alsmaar toenemen van je gewicht een halt toe te roepen, in plaats van ons te voorzien van zuur commentaar.

Lekkere recepten

Wij doen met zes dames mee aan het TransVorm-programma van Movelife. Dat moet ons helpen strakker, slanker en gespierder te worden. En dat lukt met drie keer per week trainen en voedingsprotocollen. We zijn nu negen weken bezig – het programma duurt twaalf weken – en volgens mij zit de kracht van het programma in die voedingsprotocollen. We krijgen dagmenu’s waarin staat wat wij die dag mogen eten. Daar zitten lekkere recepten bij en zo leren wij hoe wij verantwoord en lekker kunnen eten. Van tofu tot bietensla (hoewel die tofu wat minder was). Dus wij hoeven niet zo bang te zijn dat we straks weer gaan eten zoals ‘vroeger’, want we weten nu hoe het moet. En ja, we zullen straks best een keer friet met mayo op ons bord hebben, en daar zullen we dan van genieten. Maar de rode draad voor gezonde voeding hebben we nu wel te pakken.

Misschien moet ik eens uit de voedingsprotocollen van Movelife koken voor mijn vrienden.

Cookieinstellingen