Agatha Christielaan of Auguste Rodinhof?

Leeuwesteyn Leidsche Rijn
Leeuwesteyn Leidsche Rijn
Foto: Utrecht

Het is weer zover: er moeten straatnamen verzonnen worden voor een nieuwe wijk. Dit keer voor Leeuwesteyn, dat aan het Amsterdam-Rijnkanaal komt, vlakbij de in aanbouw zijnde Dafne Schippersbrug.

Leeuwesteyn wordt een duurzame groene wijk aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. De wijk krijgt een Utrechts karakter met stedelijk groen, smalle stegen, brede lanen en gevelstoepjes. De wijk komt op de plek waar vroeger de oude buitenplaats Leeuwesteyn was, en wordt één van de verbindingen tussen oud en nieuw Utrecht.

In deze wijk komen 950 tot 1100 woningen, huur en koop, in verschillende prijscategorieën. Woningen liggen natuurlijk aan straten, hofjes en lanen, die namen moeten hebben. Die namen zijn nog niet bedacht, wel de mogelijke thema’s. En over die thema’s mogen wij nu stemmen. Er is keuze uit drie:

  • Bekende Europese schrijvers uit de 20e eeuw. Denk aan de Agatha Christiestraat, de Ian Flemingstraat of de Franz Kafkalaan.
  • Bekende Europese beeldhouwers uit de 20e eeuw. Wellicht fiets je straks door de Auguste Rodinlaan, de Ossip Zadkinestraat of de Barbara Hepworthweg.
  • Oude gouden en zilveren munten: in Leeuwesteyn zijn bij archeologische opgravingen oude gouden en zilveren munten gevonden. De relatie met oude munten zoals Leeuwendaalderweg, Dukaatstraat of Rozenobellaan is dan ook snel gelegd.

Welk straatnaamthema past het beste bij Leeuwesteyn? Breng je stem uit! Stemmen kan tot 13 mei. Kijk op  http://www.utrecht.nl/leidsche-rijn/woningaanbod/wonen-in/leeuwesteyn/ hoe je kunt stemmen.

Cookieinstellingen