Wonen in de ‘Centrale Zone Leidsche Rijn’?

Nedal Aluminium
Nedal Aluminium
Foto: Nedal Aluminium

De Centrale Zone van Leidsche Rijn, die de grens vormt van Leidsche Rijn aan de kant van het Amsterdam-Rijnkanaal, krijgt een vernieuwd bestemmingsplan, aangepast aan deze tijd. Het college van Utrecht adviseert althans de gemeenteraad dit vast te stellen. De bedrijven daar veroorzaken minder geluidsoverlast dan eerst, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan.

Met de Centrale Zone Leidsche Rijn wordt het gebied bedoeld tussen de A2, kantorenpark Papendorp, het Amsterdam-Rijnkanaal, de nieuwe fietsbrug over het kanaal en de oprit naar de Prins Clausbrug. Het nieuw te bouwen stadsdeel Leeuwensteyn valt er bijvoorbeeld voor een deel in. Leeuwensteyn komt langs het kanaal te liggen. De bedrijven Nedal Aluminium en Asfaltcentrale Utrecht KWS liggen in dat gebied.

De bestemmingsplannen voor het bedrijventerrein waar deze bedrijven deel van uitmaken, waren verouderd. In het nieuwe bestemmingsplan is de geluidszone aangepast. Door voortschrijdende technologische ontwikkelingen geven de bedrijven minder overlast van geluid, stof en stank voor omwonenden. Hierdoor is het in de toekomst makkelijker om nieuwe woningbouw te plannen in de Centrale Zone van Leidsche Rijn. Het nieuwe bestemmingsplan past beter bij de huidige milieuvergunningen en maakt ontwikkelingen mogelijk die daar bij horen. Dit geldt met name voor de asfaltcentrale.

 

 

Cookieinstellingen