Bye bye, Chardonnay…

Foto: Oberon Wines

Het is even wennen: alles wat je eet en drinkt invullen op een food-app. Confronterend ook, want dat is stiekem toch meer dan je denkt. De food-app biedt gelegenheid tot smokkelen: uit de te kiezen opsomming die verschijnt als je ‘nasi’ of ‘gebakken aardappelen’ intikt, kún je de meest caloriearme optie kiezen.

Maar ja, wat schiet je daar mee op? We zitten hier voor onszelf. Met z’n zessen volgen we het TransVorm-programma van Movelife, dat mensen in groepjes begeleidt bij het lekkerder in het vel te geraken. Dat kan te maken hebben met gewicht, conditie en spierkracht; bij ons groepje is het vooral een combinatie van die drie. Het programma duurt twaalf weken.

Voedingsprotocol

We zitten in week twee. Tijd dus voor trainer Iris om te kijken wat we eten. Over drie weken krijgen we van haar een ‘voedingsprotocol’, met vermoedelijk strenge richtlijnen. Tja, je doel bereik je niet zomaar…. En voor passende voedingsrichtlijnen moet zij natuurlijk wel weten wat wij nu eten. Dus probeer je de hoeveelheden die je normaliter neemt in te schatten – het weegschaaltje er bij pakken is ook weer zo wat – en kijk je wat er in de koelkast en keukenkastje staat wat qua calorieën meevalt. Want die voedingsrichtlijnen krijgen we weliswaar pas over een paar weken, we letten nu al op wat we eten. Het TransVorm-programma is immers al begonnen, nietwaar? En stiekem hoop ik dat de wegschaal al resultaat laat zien voordat we aan de strenge richtlijnen moeten…

Minder wijn

Gisteren mailde Iris tips naar aanleiding van mijn voedingsdagboek: “Probeer naar een constante inname van 1700 calorieën per dag te gaan, melk uit je koffie te laten, vervang cruesli door muesli, vermeerder je groente en… verminder de wijn.” Oei! Vinger op de zere plek! Zelf vond ik stiekem dat ik al best goed bezig was, als Chardonnay-liefhebber. De afgelopen week heb ik twee keer twee glaasjes witte wijn gedronken bij een uithuizige lunch, en verder niets. Valt reuze mee toch? Wat mij zelf vooral ook reuze meevalt: het kost me niet eens veel moeite.

Maar: het is week twee. En of het voedingsprotocol straks ook meevalt…

Wordt vervolgd!

 

 

 

Cookieinstellingen