8 minderjarigen aangehouden in Vleuten en De Meern

jun 17 2019, 9:58 Algemeen
7366532750 d3639573ba z
Het was een druk weekend voor de politie in Vleuten-De Meern. Maar liefst acht minderjarigen werden daar dit weekend aangehouden.
Twee 13-jarigen werden zondagmiddag gearresteerd toen ze op een gestolen brommer reden. Verder werden er ook jongeren opgepakt voor onder meer openlijke geweldpleging en vernieling. Volgens de politie gaat het deels om jongeren die al bekend bij hen waren vanwege eerdere vergrijpen.
Er zijn vaker heftige incidenten met jongeren in de wijk. Zo hoorden leden van een jeugdbende straffen tot 8 maanden jeugddetentie tegen zich eisen voor een gewapende woningoverval in Vleuten en werd drie weken geleden nog een 14-jarige jongen door leeftijdsgenoten mishandeld. Ook viel vrijdagavond een meisje van 15 zwaar bezopen van haar fiets op het Lint en moest door ambulancepersoneel worden verzorgd. De politie heeft van deze 'zorgelijke situatie' een melding gedaan bij Veilig Thuis. Deze instantie geeft advies, hulp en ondersteuning rond huiselijk geweld en kindermishandeling.