5 bedrijven werken plannen hoogbouw LRC uit

jul 05 2018, 14:29 Algemeen
img 0667
De gemeente Utrecht heeft vijf bedrijven geselecteerd die hun plannen mogen uitwerken voor de hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord. De gemeente ontving tien inzendingen van ontwikkelaars, beleggers en architecten.
Na de eerste ronde zijn vijf partijen geselecteerd die hun plannen verder mogen uitwerken in de volgende ronde: Amvest-Dura Vermeer-Heijmans, Ballast Nedam Development, BPD en de Nijs, ‘Koopmans Bouwgroep, j.p. van Eesteren’, ‘Stadswaarde (KEES) en Syntrus Achmea’ en VORM – Provast.

Ambitieus en toonaangevend

“We zijn op zoek naar een ambitieus en toonaangevend plan,” zegt wethouder Klaas Verschuure (Leidsche Rijn). “Daarbij houden we rekening met energieprestaties, energiegebruik en klimaatrobuustheid. Daarnaast dagen we marktpartijen uit om met een vernieuwend en ambitieus plan te komen voor deze unieke en prominente locatie in Leidsche Rijn Centrum.”

Eind oktober

In de komende maanden werken de vijf partijen plannen uit. De selectie vindt plaats op basis van een weging van duurzaamheid, beeldkwaliteit, participatie, programma en grondbod. Naar verwachting is eind oktober 2018 bekend wie de hoogbouwkavel gaat ontwikkelen.