4 patiënten en 1 medewerker positief getest in Antonius Leidsche Rijn

jun 04 2020, 15:48 Algemeen
coronavirus thumb s 0
De afgelopen dagen heeft het Antonius Ziekenhuis op afdeling 4A en 4C vier patiënten en 1 medewerker positief getest op corona. De patiënten zijn inmiddels naar huis of overgebracht naar locatie Nieuwegein om daar op de corona-afdeling verpleegd te worden. De betreffende medewerker is thuis in quarantaine.
Net als op locatie Nieuwegein draagt ook het verplegend personeel van verpleegafdelingen, functieafdelingen en dagbehandelingen van locatie Leidsche Rijn ook een mond-neusmasker. Ook bezoekers krijgen bij binnenkomst op de verpleegafdelingen een mond-neusmasker uitgereikt. Daarnaast wordt het personeel van de betrokken afdelingen getest en vindt er contactonderzoek plaats. Zo probeert het ziekenhuis het risico op verdere verspreiding te beperken.

Laagdrempelig testen

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kunnen nieuwe positieve bevindingen helaas nooit volledig uitgesloten worden. Daarom blijft het ziekenhuis personeel en patiënten laagdrempelig testen bij lichte klachten. Hierdoor zijn eventuele besmettingen snel in zicht en kunnen aanvullende maatregelen worden genomen om verspreiding tegen te gaan.