31 vuurwerkvrije zones in Utrecht met de jaarwisseling

nov 28 2018, 17:54 Algemeen
vuurwerkvrije zones
Utrecht krijgt dit jaar 31 vuurwerkvrije zones . Dit zijn plekken waar geen vuurwerk afgestoken mag worden tijdens de officiële afsteektijden tijdens oud en nieuw.
Het aantal vuurwerkvrije zones is uitgebreider dan vorig jaar, vanaf dit jaar mag er geen vuurwerk worden afgestoken bij alle dieren(buiten)verblijven en natuurgebieden in Utrecht. Ze staan op bijgevoegd kaartje. Dit betekent dat hier ook tijdens de officiële afsteektijden, tussen oudejaarsdag 18.00 uur en nieuwjaarsdag 02.00 uur, geen vuurwerk mag worden afgestoken. De gemeente gaat vanaf 15 december borden plaatsen om bewoners te informeren over het verbod op vuurwerk.

Waar?

Deze plaatsen in ons deel van de stad zijn aangewezen als vuurwerkvrije zone:
Dierenweide/hertenkamp Kasteel de Haar
Dierenweide Haarzuilens
Parkbos De Haar
Pensionstal Haarrijn
Dierenweide Vleuten
Manege Castellum
Dierenweide De Meern
Steede Hoge Woerd
Dierenweide De Kraal
De Voornruiters

Vrijwillige vuurwerkvrije zones

Dus in de woonwijken mag het nog wel. Of en hoe de gemeente en de politie handhaving van die vuurwerkvrije zones gaat controleren, is niet bekend gemaakt. Ook niet hoe groot die zones dan zijn.
Ook zijn er vrijwillige vuurwerkvrije zones. Buurtbewoners maken met elkaar afspraken om geen vuurwerk af te steken in hun straat, rondom een pleintje of speeltuin of naast een park. De gemeente en de politie controleren dit niet, de bewoners maken zelf afspraken en spreken elkaar hierop aan. Als jij dat ook wil met je buurt, kun je bij het wijkbureau speciale raamposters ophalen en voor het raam hangen.