'24 uur politie en toezicht & handhaving in Leidsche Rijn'

nov 10 2016, 17:33 Algemeen
policewoman
Een politiebureau dat 24 uur per dag open is en een dependance van Veiligheid, Toezicht & Handhaving. Dat wil Stadsbelang Utrecht in Leidsche Rijn. Vanmiddag heeft deze politieke partij hiertoe twee moties ingediend.
Cees Bos pleitte vanmiddag voor een 24-uurs bezetting van het politiebureau. "Met 80.000 inwoners is Leidsche Rijn een stad te noemen. Leidsche Rijn verdient een poltiiebureau met 24-uurs bezetting, net zoals Utrecht-stad. Waarbij er een publieksfunctie is, ook in de nachtelijke uren, en niet via de intercom verwezen wordt naar Paardenveld of een aangifteformulier op de site. De bevolking wil het, daarom moet onderzocht worden of en hoe dit te realiseren valt. Want het is nodig!"

Toegenomen criminaliteit

In de motie schrijft Stadsbelang Utrecht dat er in de afgelopen drie maanden al net zoveel pogingen tot woninginbraak zijn geweest in Leidsche Rijn als de wijken Kanaleneiland, Oog in Al, Ondiep, Zuilen en Binnenstad samen, en dat er sinds 2013 een toename is van 14,6% van criminaliteit in Leidsche Rijn. De openingstijden van het politiebureau zijn te beperkt, aldus de motie.

Gevoel van onveiligheid

Ook een dependance van Veiligheid, Toezicht & Handhaving moet terug, vindt Stadsbelang, en noemt als argumenten een groeiend gevoel van onveiligheid, verrommeling en vervuiling van parken en perken. "Dit kan niet! Daarom moet de dependance van VTH weer terug naar Leidsche Rijn, het liefst op een locatie met een publieksfunctie, want een fysiek aanspreekpunt wordt gewaardeerd."
We wachten de uitkomst af...