20 jaar Leidsche Rijn in foto's

okt 14 2016, 12:17 Algemeen
langerak luchk 1
Fotograaf Gerry Hurkmans begon in mei 1996 met het fotograferen van Leidsche Rijn: toen nog kaal en boomgaard. Het ontstaan van onze wijk is door hem 20 jaar lang gefotografeerd.
Het resultaat van die arbeid is nu vastgelegd in een bijzonder boek: Metamorfose Leidsche Rijn Utrecht. Daarin staan vijfhonderd prachtige foto’s die laten zien hoe een agrarisch gebied langzaam is veranderd in een unieke woonwijk. Het 270 pagina’s tellende boek zal iedereen aanspreken die in deze unieke wijk woont, leeft, werkt of heeft bijgedragen aan de totstandkoming ervan.

Hoogwerker

Het boek brengt twintig jaar Leidsche Rijn in beeld en beslaat de periode van het prille begin, van juli 1996, tot juli 2016. Het ontstaan van dit nieuwe stuk Utrecht is door Gerry Hurkmans gefotografeerd vanuit een hoogwerker op twintig meter hoogte en vastgelegd vanuit 63 vaste geografische locaties naar alle vier de windrichtingen. Daarnaast zijn er luchtfotografiebeelden, die jaarlijks vanuit een Cessna werden gemaakt, toegevoegd en is er aanvullende fotografie uit de wijk.

Expositie

Op zondag 30 oktober wordt het eerste exemplaar van het boek uitgereikt aan burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen. Hierna wordt de expositie die aan het boek is gekoppeld geopend in Castellum Hoge Woerd.