Wie heeft de grootste van de Meerndijk?

Foto: pixabay

Het startsein voor de jaarlijkse zonnebloemkweekwedstrijd van de Meerndijk is gelost: zaadjes zijn geleverd. Nu is het aan de deelnemers wie de hoogste zonnebloem kweekt. In september komt het meetcomité langs.

Het is dit jaar voor de vierde keer dat de Bewoners Organisatie Meerndijk uit De Meern deze wedstrijd organiseert. Luus van de Kamp van die organisatie: “De bewonersorganisatie is elf jaar geleden opgericht omdat we veel last hadden van het toenemende verkeer en een stem wilden hebben richting de gemeente. Gaandeweg zijn we ons ook gaan richten op de sociale cohesie in de straat en op leuke dingen. En zo’n zonnebloemkweekwedstrijd betrekt een hoop mensen en bedrijven bij de straat.”

Fleurige straat

Ongeveer honderd huishoudens doen elk jaar mee met de zonnebloemwedstrijd. Ze mogen nu ook zonnebloemen zaaien in het openbaar groen; de gemeente heeft daar toestemming voor gegeven. Luus: “En we vragen de deelnemers om vooral in de voortuin te zaaien, want dan is de hele Meerndijk straks in de zomer lekker fleurig van alle zonnebloemen.” Het meetcomité kent tien extra centimeters toe aan zonnebloemen die in de voortuinen staan. Er zijn overigens wel enkele hulpmiddelen beschikbaar die groei stimuleren, zegt Luus: “Eén van de vorige winnaars had kippenmest bij gevoed en een ander voedsel voor binnenplanten. Het is maar een tip!”

Prijzen

In juli, augustus en september zullen de zonnebloemen volop bloeien. In september worden ze gemeten. Lokale ondernemers hebben prijzen beschikbaar gesteld voor de grootste van de Meerndijk.

 

Cookieinstellingen