Máximaparkrover krijgt celstraf en geldboete opgelegd

Foto: MB

Een 21-jarige man uit Vleuten is veroordeeld tot 120 dagen gevangenisstraf, waarvan 72 dagen voorwaardelijk, voor zijn betrokkenheid bij een gewelddadige beroving in het Máximapark. Tijdens de beroving, waarbij twee fietsers ernstig gewond raakten aan hun hoofd, werden persoonlijke bezittingen gestolen. De slachtoffers moesten naar de spoedeisende hulp en hebben sindsdien last van angst voor donkere omgevingen en waren tijdelijk arbeidsongeschikt.

Het incident vond plaats in de nacht van 29 op 30 juli, toen de slachtoffers door het Máximapark fietsten en drie jongens hen aanvielen na een ontmoeting met een meisje dat als lokaas fungeerde. Een van de slachtoffers raakte buiten bewustzijn en viel op de grond, terwijl de ander duizelig werd en bedreigd werd om zijn spullen af te geven. De politie kwam ter plaatse en arresteerde de derde jongen en het meisje; twee overvallers wisten te vluchten.

Naast de gevangenisstraf heeft de rechter de veroordeelde een taakstraf van 120 uur opgelegd en een proeftijd van twee jaar. Tevens is de man verplicht een schadevergoeding van ruim 5.600 euro aan de slachtoffers te betalen.

Cookieinstellingen