Verkeersopstoppingen Leidsche Rijntunnel door onderhoud

Foto: Marcel030

Binnenkort ondergaat een van de buizen van de Leidsche Rijntunnel op de A2 een upgrade naar duurzame LED-verlichting. Rijkswaterstaat waarschuwt voor mogelijke verkeersopstoppingen tijdens deze werkzaamheden. Vanaf vrijdag 3 mei (19.30 uur) tot en met maandag 6 mei (06.00 uur) zal een gedeelte van de tunnel richting Amsterdam afgesloten zijn.

Hoewel de overige tunnelbuizen open blijven tijdens de werkzaamheden, zal de doorstroom van verkeer beperkter zijn. Bovendien wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers vanaf de A12 richting Amsterdam om omleidingsroutes te volgen om congestie te verminderen. Mogelijk zal Rijkswaterstaat ook het verkeer in de tunnel moeten reguleren om te voorkomen dat er files ontstaan, aangezien dit niet toegestaan is volgens de veiligheidsvoorschriften.

De werkzaamheden zullen ook plaatsvinden in de weekenden van 10 en 24 mei. Tijdens deze periodes blijven er drie tunnelbuizen beschikbaar, waarvan er altijd een in dezelfde richting open zal zijn. Eerder dit jaar werd de verlichting in de tunnel richting Den Bosch al vernieuwd.

Cookieinstellingen