Tuinbikkels Het Zand – tuinieren na schooltijd vanaf dinsdag 2 april

Foto: Tuinbikkels

Vind jij het fijn om buiten te zijn en wekelijks in de tuin te werken? Word dan een Tuinbikkel! Vanaf dinsdag 2 april 2024 van 15.30 – 17.00 uur voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Je krijgt een eigen moestuinbak, waarin je gaat planten, zaaien, wieden en oogsten. Samen met andere kinderen werk je van april tot de zomervakantie één keer per week in je bak. Je eigen oogst mag je mee naar huis nemen of we maken er gezamenlijk wat lekkers van!

Naast het tuinieren worden er ook volop leuke creatieve natuuractiviteiten gedaan. Bodemdiertjes zoeken, kevers en spinnen maken van draad of bloemen persen die we verwerken in zelf geschept papier. We hebben het over kringlopen in de natuur en het maken van compost. Misschien timmeren we wel een bijenhotel of stoken we een vuurtje.

De begeleiding is in handen van de ervaren tuinders en groenbelevers Marjo Spierings en Verena Willemse. Het is op dinsdagmiddag van 15:30 – 17:00 uur voor kinderen vanaf groep 5 t/m 8.

De data zijn dinsdag 2, 9, 16, 23 april, 14, 21, 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni, 2 juli
De Tuinbikkels worden gehouden op Buurttuin Johanniterveld, Vogelvlinderweg 50, 3544 NJ Utrecht. 
Aanmelden via de website van DoeMee: https://www.doemeeinutrecht.nl/activiteit/401295/tuinbikkels-het-zand-brede-school-groep-5-tm-8

Kosten zijn € 35,- (U-pas of vergelijkbaar 5€, gaat niet van U-pas tegoed af).

Mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning vanuit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.
Verdere informatie bij de brede schoolcoördinator: [email protected] 

 

Cookieinstellingen