Bibliotheek Vleuterweide wordt dit jaar geheel vernieuwd

Foto: Pixabay

Bibliotheek Vleuterweide wordt dit jaar geheel vernieuwd. Er komt een ingrijpende verbouwing. De Bibliotheek maakt hiervoor plannen, samen met de BiebMakers Jeugd en Jong, twee groepen kinderen en jongeren uit de wijk. Interieurontwerpers Planemos en het Groene Kabinet maken het ontwerp voor de herinrichting.

Dit jaar gaat Bibliotheek Vleuterweide verbouwen. Twee jaar geleden heeft er binnen het gebouw een verhuizing plaatsgevonden: het Amadeus Lyceum ging naar de eerste etage en de bieb verhuisde naar de begane grond en het plein. Nu wordt ook de inrichting geheel vernieuwd.

Een belangrijk onderdeel is dat de bibliotheek de herinrichting samen met de wijk gaat doen. De BiebMakers Jeugd en Jong, kinderen uit de wijk, denken mee. In een aantal bijeenkomsten hebben zij de afgelopen periode hun wensen en ideeën gedeeld. Planemos en Het Groene Kabinet, die voor de herinrichting tekenen, nemen hun wensen zoveel mogelijk mee in hun ontwerp.

Donderdag 18 januari was de feestelijke ondertekening van twee contracten voor de verbouwing. Eerst tekende Siem Coenen, als afgevaardigde van de BiebMakers, een contract. Daarin staat de plechtige belofte dat hun ideeën een plek krijgen in de plannen. De BiebMakers zullen deze straks zeker herkennen in de verbouwde bibliotheek. Het wordt een plek waar je veel kunt beleven. Voor elke leeftijdsgroep komt er een apart sfeer, met eigen kleuren en materialen.

Na het contract met de BiebMakers ondertekenden Merel Somhorst (directeur Planemos) en Deirdre Carasso (directeur Bibliotheek Utrecht) het contract voor de verbouwing. Planemos presenteert binnenkort samen met Het Groene Kabinet het definitieve ontwerp voor de nieuwe bieb. Duurzaamheid en hergebruik van bestaande materialen zullen daarin een belangrijke rol spelen.

Zodra het ontwerp en de definitieve planning bekend zijn, zal Bibliotheek Vleuterweide deze delen met de leden, bezoekers en wijkbewoners.

Cookieinstellingen