De Meern op nummer 1 van favoriete woonplekken op Funda-jaaroverzicht

Foto: MB

De regio Utrecht steekt bovenaan uit als favoriete woonbestemming, vooral de omliggende plaatsen genieten van aanzienlijke populariteit, zoals blijkt uit het Funda-jaaroverzicht. Van de tien meest gewilde woonlocaties in Nederland behoren maar liefst vijf tot de provincie Utrecht. IJsselstein (2), Montfoort (4), Vleuten (5) en Nieuwegein (8) bevinden zich allemaal in de top 10 van meest gewilde plaatsen op de woningsite. Op de eerste plek staat De Meern, eens een oude dorpskern die nu is opgeslokt door Leidsche Rijn.

Dit wijst op een gunstige prijs-kwaliteitverhouding in De Meern, wat de aantrekkingskracht ervan op de woningmarkt verklaart. In Vleuten worden de prijzen opgedreven door onder andere expats. De gunstige ligging van De Meern draagt bij aan de populariteit: direct aan de A2 en A12, waardoor andere steden binnen handbereik liggen. Deze bereikbaarheid en centrale locatie maken De Meern aantrekkelijk voor mensen die regelmatig reizen of in verschillende steden werken, waardoor het een praktische keuze is voor een divers publiek.

Zodra een woning beschikbaar komt in De Meern, zeggen makelaars dat er snel veel bezichtigingen aangevraagd worden en er standaard wordt overboden. Een opvallende trend is de verhuisbeweging vanuit de stad Utrecht naar De Meern, vooral studenten willen zich in De Meern vestigen.

Cookieinstellingen