Geen Crompouce, wel Tom Crouce

Foto: Bakkerij Verkerk

Bakker Verkerk bedenkt een grappige oplossing voor de Crompouce en geeft deze in zijn bakkerij de naam Tom Crouce, naast het reeds bestaande Bread Pit in het assortiment.

De naam ‘crompouce’ is het middelpunt geworden van een juridisch geschil, aangezien de Utrechtse Ulrika Menig, eigenaar van voormalige bakkerij Bammetje Bakery, de merknaam en het product heeft laten registreren. Bakkers mogen het product alleen nog verkopen als ze een licentie hebben. Een aanzienlijk aantal zelfstandige bakkers in de provincie Utrecht verkoopt nu geen crompouces meer, maar heeft ze omgedoopt tot ’tompouce croissants’.

Zowel Albert Heijn als Jumbo hebben besloten te stoppen met de naam ‘crompouce’. Bakkerij Van Maanen, met meer dan vijftig filialen in West-Nederland, heeft echter een licentie verworven om de crompouce te blijven verkopen, zij het na betaling van een jaarlijkse vergoeding.

Alleen de oliebollenkraam op de Neude, bakkerij Neplenbroek en Bakker Bart in de stad Utrecht verkopen de croissants nog steeds onder de naam crompouce.

Cookieinstellingen