Festino: bijzonder muziektheater in Vleuten

Foto: RDN

Op 10, 11 en 12 november 2023 is er een bijzonder muziektheater in de Torenpleinkerk in Vleuten. Festino is een gezongen komedie van de vergankelijkheid. Met muziek van Banchieri, Monteverdi, D’India en Castello

Het leven is een feest en daarvoor moet je zelf de slingers ophangen. Samen met de acteurs van de Hangplek voor Ouderen, verteller Dorothée Wortelboer en een instrumentaal ensemble viert Trajecti Voces een Italiaans dorpsfeest, waar jong en oud welkom zijn.
Het is het Feest van Vette Donderdag, een carnavalsfeest van vroeger, toen de oma’s en opa’s nog jong waren en de hele nacht konden dansen, drinken en liefhebben.

Madrigaalkomedie

Adriano Banchieri ‘s madrigaalkomedie Festino nella sera del giovedì grasso avanticena uit 1608 vertelt dit verhaal in vrolijke liederen en gevoelige madrigalen. Je ziet een levendige voorstelling van lachwekkende personages, zoals ijdel zingende oude vrijsters en onwaarschijnlijke verkopers van spinspoelen en zwavelstokjes. Je hoort dansliederen en menselijke stemmen die muziekinstrumenten nabootsen.
Oude instrumenten omlijsten alles met levendige dansmuziek en virtuoze speelstukken. Het hoogtepunt bestaat uit het beroemde en onweerstaanbare Contrapunto bestiale alla mente, een beestachtig contrapunt waarin een kat, een hond, een uil en een koekoek wedijveren in het zingen van de mooiste melodie.

Voorstellingen

● vrijdag 10 november – 20:15 uur – première
● zaterdag 11 november -15:00 uur – matinee
● zondag 12 november -15:00 uur – matinee

Alle voorstellingen vinden plaats in de Torenpleinkerk, Schoolstraat 5, Vleuten. De voorstelling duurt ongeveer een uur en een kwartier zonder pauze en is ook geschikt voor kinderen.
Entree: voorverkoop € 19 | aan de kerk € 23 | CJP, U-pas, t/m 12 jaar € 10
Reserveren via www.trajectivoces.net

Trajecti Voces

Het Utrechtse vocaal ensemble Trajecti Voces is opgericht in 1989 en staat sinds1990 onder leiding van dirigent DirkjanHorringa. Het voert vooral oude maar ook nieuwe muziek uit. Er is een vaste kern, bestaande uit ongeveer zestien geschoolde zangers. Afhankelijk van het gekozen repertoire wordt per project bekeken in hoeverre deze kern wordt uitgebreid met projectzangers. Het ensemble repeteert wekelijks op de dinsdagavond in Utrecht.

Cookieinstellingen