Historische fietstocht en pubquiz

Foto: Wikimedia

Ontdek tijdens de fietstocht met gids oude linten, verrassende architectuur, een ecologische sociëteit en oude kathedralen. Tijdens de historische quiz staan de vele eeuwenoude verbindingen tussen het oude en nieuwe Utrecht in de schijnwerpers.

In 25 jaar tijd verrees ten westen van het Amsterdam-Rijnkanaal een stad ter grootte van Delft. De stad huisvest inmiddels een kwart van de Utrechtse bevolking en beslaat bijna de helft van de oppervlakte van de gemeente Utrecht. Op 7 oktober heb je de kans om nader kennis te maken met historische elementen in deze spiksplinternieuwe stad op eeuwenoude grond. Reserveer snel jouw plekje voor de fietstocht en doe gezellig mee met de historische pubquiz.

Fietstocht met gids
Fiets mee over oude linten, verrassende architectuur, Romeinse schepen, een ecologische sociëteit, langs oude kathedralen en nieuwe kinderkunstlocaties. De fietstochten duren circa anderhalf uur en starten om 12:00 uur en om 14:30 uur.

Historische pubquiz
We sluiten het programma af met een historische pubquiz die – om alvast een tipje van de sluier op te lichten – vooral gaat over de vele en eeuwenoude verbindingen tussen het oude en nieuwe Utrecht. De quiz duurt van 16:30 -17:30 uur.

Dit programma wordt georganiseerd door Oud-Utrecht en de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn.

Startlocatie:
Stadsbrouwerij RoodNoot
Oude Vleutenseweg 35
3541 BE Utrecht

Prijs: Gratis

Datum en tijd: 7 oktober 2023 van 12:00 uur tot 17:30 uur

Meer info en aanmelden:
https://www.oud-utrecht.nl/agenda/evenement/806-jubileum-wijkentour-leidsche-rijn

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn? Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

Cookieinstellingen