Inhuldiging Dichter Des Vaderlands in Utrecht

Foto: Patrick Post

De inhuldiging van Babs Gons als Dichter Des Vaderlands vindt plaats in Tivoli Vredenburg tijdens de opening van het Internationale Literatuur Festival Utrecht .

Babs Gons zal vanaf 24 september 2023 aantreden als negende Dichter des Vaderlands. Zij volgt in die functie Lieke Marsman op, die haar functie in januari van dit jaar beëindigde. Het comité dat Babs Gons benoemde, roemt haar als ‘een van de meest aansprekende dichters die Nederland nu heeft, met een stem vol vuur, brandend en warm, zowel op het podium als op papier. Ze is een dichter die bevlogen en betrokken woorden weet te geven aan wat er leeft in deze tijd, in een samenleving die zij vol overtuiging bij de poëzie betrekt’.

Gasten tijdens de inhuldiging zijn: Edward van de Vendel, Benzokarim, en oud-dichters des Vaderlands Ester Naomi Perquin, Anne Vegter en Lieke Marsman. Daarnaast zal ook de Brits-Trinidadiaanse dichter Roger Robinson. Robinson won in 2019 de prestigieuze T.S. Eliot prijs voor zijn poëzie. Verder een performance van de kippenvelopwekkende muzikant Shishani. Aldith Hunkar presenteert het programma.

Cookieinstellingen