Politie waarschuwt voor telefoontjes van nepagenten

Foto: pixabay

De politie in Leidsche Rijn heeft de bewoners gewaarschuwd voor nepagenten. In de afgelopen periode zijn er diverse meldingen binnengekomen van bewoners die telefonisch benaderd werden door personen die zich voordeden als politieagenten.

De nepagenten lijken gericht te zijn op het verkrijgen van informatie over waardevolle spullen in huis. Door zich voor te doen als politieagenten, proberen zij slachtoffers te verleiden tot het delen van gegevens over waardevolle bezittingen. De politie heeft via haar Instagramkanaal wijkbewoners gewaarschuwd voor deze bedrieglijke telefoontjes. De politie benadrukt dat legitieme politieagenten nooit dergelijke informatie zouden opvragen via telefoongesprekken. De autoriteiten vermoeden dat de nepagenten met deze strategie proberen te achterhalen welke buit er te halen valt bij een mogelijke inbraak.

Een andere opvallende tactiek van de oplichters is om zich voor te doen als agenten die betrokken zijn geweest bij de aanhouding van verdachten in een voertuig dat beladen was met inbrekersgereedschap. Vervolgens beweren ze een papiertje te hebben gevonden met het adres van de bewoners. Daarna stellen ze directe vragen over geld en sieraden in het huis. Als het slachtoffer aangeeft dat ze deze niet bezitten, wordt de verbinding abrupt verbroken.

Indien iemand twijfelt aan de legitimiteit van een telefoontje van een vermeende politieagent, wordt geadviseerd om zelf het politiebureau te bellen en te vragen naar de betreffende collega. De namen van wijkagenten zijn online beschikbaar en de oplichters gebruiken ze om geloofwaardiger over te komen. Een andere optie is om onmiddellijk de verbinding te verbreken en melding te maken van het voorval.

 

 

 

 

Cookieinstellingen