Straatrover (14) krijgt eis van 9 maanden

Foto: Politie Vleuten

De jonge straatrover heeft van het OM een eis van 9 maanden jeugddetentie gekregen voor meerdere vergrijpen, waaronder een beroving op het Brusselplein. De dader moet ook een traject volgen voor ITB Harde Kern-jongeren.

Afgelopen januari beroofde de jongen een slachtoffer van zijn voetbalspullen. Daarbij was hij ook gewelddadig en duwde en schopte de persoon. Het ITB traject dat de jongen zou moeten gaan volgen is mede vanwege zijn andere vergrijpen. In Vleuten nam hij iemand onder bedreiging van een taser-stroomwapen een mobiel af. In De Meern mishandelde hij een slachtoffer en bedreigde hij een ander slachtoffer met een mes. Ook staat hij terecht voor het op het hoofd slaan en schoppen van een persoon.

Het traject is bedoeld voor jonge daders die ernstige delicten hebben uitgevoerd en op het verkeerde pad zijn geraakt.

 

Bron AD/UN

Cookieinstellingen