Wijkbewoners lunchen samen met leerlingen van obs De Klimroos

Foto: obs De Klimroos

Wijkbewoners lunchen samen met leerlingen van obs De Klimroos. Op vrijdag 9 juni werden zo’n 20 wijkbewoners gastvrij ontvangen op obs De Klimroos. Leerlingen van groep 3/4 hadden de hele ochtend gesneden, geroerd, geschreven, gesjouwd en tafels gedekt om de gezamenlijke lunch voor te bereiden.

Bij binnenkomst wachtten heerlijke geuren en mooi gedekte tafels met naamkaartjes de wijkbewoners op. Deze gezamenlijke lunch werd gehouden in het kader van de samenwerking binnen Brede School De Klimroos. Naast obs De Klimroos maken DOCK, Partou en Peutercentrum Parkwijck hier deel van uit. De peuters van het peutercentrum hadden mooie placemats gemaakt die na afloop door de wijkbewoners gretig mee naar huis werden genomen. Via Buurtcentrum Bij de Buren waren de wijkbewoners uitgenodigd en DOCK begeleidde groepjes kinderen bij het koken. Er was soep vooraf, sandwiches en broodjes en als toetje vlaflip met versierd met een aardbei. Andere groepen maakten naamkaartjes, dekten de tafels of maakten attenties voor de gasten.
Aan tafel zaten de leerlingen en de wijkbewoners door elkaar. Dat was voor sommige bewoners en kinderen best wel spannend, maar het leverde mooie gesprekken op. Er werd gesproken over de wijk, waar een ieder woonde, waar boodschappen werden gedaan, de verschillende talen die ieder machtig was. Maar er was ook uitwisseling tussen een leerling uit Zuid-Afrika en een bewoonster die daar op vakantie was geweest. Na afloop konden wij met elkaar concluderen dat deze gezamenlijke lunch voor herhaling vatbaar is.

Een bewoonster: ‘dan komen wij volgende week weer’. Maar voor een leerling was dat toch echt te snel, het was namelijk best veel werk geweest. Maar dat de leerlingen en de wijkbewoners elkaar weer gaan treffen staat vast, want er is door iedereen erg genoten van het samenzijn én het heerlijke eten.

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

Cookieinstellingen