Parfum leidt naar dader ramkraak Pour Vous

Foto: Pixa

Een spoor van parfumflesjes leidt de politie naar een van de daders van de ramkraak die in 2021 plaatsvond. In de vroege ochtend van 5 juni werd er op gewelddadige wijze ingebroken bij parfumerie Pour Vous in winkelcentrum Vleuterweide. Zie ook een filmpje van de kraak.

Vijf mannen waren betrokken bij de ramkraak. Ze gebruikten een Renault Clio om met brute kracht door de pui en het rolluik heen te rijden. Na de inbraak ontsnapten de daders op scooters, waarbij ze een aanzienlijke hoeveelheid parfumflesjes en dure handtassen buitmaakten.

De gestolen parfum had een waarde van duizenden euro’s. De politie slaagde erin om de vluchtroute van de daders te achterhalen doordat ze tijdens hun ontsnapping veel flesjes parfum verloren. In de buurt van het einde van het spoor van parfumverpakkingen werd de scooter van de vader van een verdachte gevonden. Deze scooter had een hete uitlaat. Bij onderzoek werden diverse parfums aangetroffen in het opbergvak van de scooter, waarop de vingerafdrukken van de verdachte werden geïdentificeerd. Bovendien werd vastgesteld dat de telefoon van de verdachte in gebruik was tijdens de nacht van de ramkraak en een telefoonmast in de buurt van de plaats delict aanstraalde.

Bron RTV Utrecht

 

Cookieinstellingen