Tijdelijke opvang vluchtelingen Belcampostraat mogelijk verlengd

Foto: pixa

De gemeente biedt vanaf half mei 2023 tijdelijke opvang aan 28 vluchtelingen uit Oekraïne op de Belcampostraat. Eerst tot 1 mei 2024, maar het kan een jaar langer worden. Lees ook https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2023/04/11/37269-opvang-38-oekraiense-vluchtelingen-in-veldhuizen/

Vanaf half mei 2023 krijgen 28 vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijke opvang op de Belcampostraat. Dat is voor een periode van 1 jaar, dus tot en met 30 april 2024. Als het nodig is verlengen we hun verblijf met 1 jaar. Opvang op de eerste verdieping van het gebouw staat niet in het bestemmingsplan. We hebben vergunning gekregen om op de eerste verdieping opvang mogelijk te maken voor de maximale periode van 2 jaar.

De gemeente regelt de opvang op de locatie en zorgt ervoor dat medewerkers van de Tussenvoorziening de mensen begeleiden.

5 extra woonruimtes
Op omliggend terrein plaatsen we mogelijk ook 5 tijdelijke woonruimtes voor 30 vluchtelingen. De plannen hiervoor zijn niet definitief. Als ze definitief zijn, dan vragen we hier een vergunning voor. Dit is nodig omdat deze ruimtes niet opgenomen zijn in het bestemmingsplan.

Cookieinstellingen