Utrechtse scholengroep koploper ICT

Foto: PCOU Willibrord

Het Utrechtse schoolbestuur PCOU Willibrord beschikt sinds kort over één centraal ICT-systeem én -team. Baanbrekend in het Nederlandse onderwijs.

Circa 30.000gebruikers op 43 basis- en middelbare scholen werken volledig in de cloud. Dankzij de
hypermoderne digitale infrastructuur en flexibele informatievoorziening kan de scholengroep snel inspringen op onderwijsontwikkelingen en hebben leerkrachten meer tijd voor het ontwikkelen en geven van kwalitatief onderwijs voor de leerlingen.
“Wat we als school ook maar willen, de expertise is er. Bijvoorbeeld als we een app zoeken voor het trainen van tafels, of voor ondersteuning bij onze programmeerlessen van robots. En meldingen worden direct opgepakt door de ICT-collega’s. Zo blijft er voor ons meer tijd over voor onderwijs”, vertelt Danique Zelissen, directeur van de Torenpleinschool in Utrecht.
Rector Hanneke Schreuder van het St. Bonifatiuscollege ziet dat het werkplezier van de docenten is toegenomen: “Voorheen had ik dagelijks klachten over ICT, nu eigenlijk nooit meer. Docenten kunnen ICT nu echt op een verrijkende manier inzetten, bijvoorbeeld door de aantekeningen van het digibord
direct te delen met de leerlingen via Teams.”

Drijvende kracht achter de innovatieve inrichting is ICT-manager Peter Schep. “We hebben een basis gecreëerd waarin we onderwijskundige ontwikkelingen bijzonder snel kunnen faciliteren. Denk aan Artificial Intelligence of Virtual Reality binnen het onderwijs of de ontwikkeling van gepersonaliseerd leren. Voor de vraag om flexibele roosters ontwikkelen we een app, zodat leerlingen zich kunnen inschrijven voor een les. In onderwijsland is de inrichting op deze schaal baanbrekend. Niet voor niets is één van onze projecten als referentiecase gebruikt tijdens een internationaal partnerevenement van Microsoft.”

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen