94 Appartementen en 17 eengezinswoningen op Hof van Leeuwesteyn

Foto: Theo Scholten

Vandaag is het officiële startsein gegeven van de bouw van 94 appartementen en 17 eengezinswoningen op de Eerste Muntmeesterlaan in Leidsche Rijn. De twee- en driekamerappartementen van Hof van Leeuwesteyn zijn zeer geschikt voor gezinnen en ouderen, die nu of in de toekomst behoefte hebben aan zorg aan huis. Het woonconcept met mantelzorg is nieuw voor Woonin in Utrecht (voormalig Mitros en Viveste).

Bijzonder woonconcept om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen

De twee- en driekamerappartementen zijn zeer geschikt voor ouderen die behoefte hebben aan zorg aan huis. Het woonconcept is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Het gebouw en de appartementen zijn hierop ingericht, AxionContinu is aan boord als zorgpartij, maar ook van toekomstige bewoners wordt iets gevraagd. Gezinnen die komen te wonen in de eengezinswoningen kunnen een belangrijke rol spelen in de dagelijkse bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen voor ouderen, een kop koffie drinken in de gemeenschappelijke woonkamer of tuinieren in de binnentuin. Er komt een tuinkas waar eigen groenten en fruit verbouwd kunnen worden. Anemoon van Dijk (Manager Wonen Utrecht bij Woonin): “We creëren hier een mini-samenleving, waarbij buren elkaar aanvullen waar het nodig is. Dus geen anonieme bewoners achter de voordeur; wij geloven dat mensen betekenis hebben voor elkaar en dat huurders samen een krachtige buurt maken. Ik zie dat het merendeel van onze huurders ook zo in het leven staat, alleen zijn lang niet al onze woongebouwen op die manier ingericht. Dit woonconcept past goed bij nieuwbouw, want daar begin je bij nul. We geven op deze manier vorm aan het ambacht van de volkshuisvesting.”

De bouw is inmiddels gestart

Woensdag 1 februari vond het officiële startsein van de bouw plaats. Hof van Leeuwesteyn is een ontwerp van M3H Architecten en MORE Landscape. In het ontwerp hebben zij zich onder andere gericht op ontmoetingen onder bewoners. Maar het ontwerp moest ook aansluiten bij de doelgroep. Dat uit zich o.a. in levensloopbestendige woningen, brede en overdekte galerijen en speciale oplaadpunten voor scootmobiels. De woningen worden gebouwd rondom een binnentuin waar bewoners kunnen wandelen of samen kunnen tuinieren. Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar 2024 opgeleverd en worden ze komende zomer op WoningNet geadverteerd.

Kijk voor meer informatie op www.woonin.nl/projecten/hof-van-leeuwesteyn. Hier is ook een virtuele tour door de binnentuin te bekijken.

 

Adverteren?

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Leidsche Rijn Nieuws licht graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

Cookieinstellingen