Wandkleed van de wijk

Foto: Genootschap Kunstliefde

Honderden vlijtige handen van Utrechtse bewoners hebben de afgelopen maanden wijkvaandels gemaakt van onze wijken. Vanaf dinsdag 8 november tot eind december zijn ze te zien in de entreehal van het Stadskantoor.

In de Utrechtse wijken is de laatste maanden heel wat overlegd, geknipt, genaaid en gecomponeerd op doek. Bewaarde lapjes kregen een tweede leven en de geschiedenis en betekenis van de eigen wijk kwam tot leven in stof op doek. Er ontstonden vriendschappen en ontmoetingen tijdens gezellige bijeenkomsten.

Wijk Zuid zette in op het multiculturele en feesten met iedereen. Terwijl in Leidsche Rijn de Rijnkennemerlaan waar de waterzuivering onder door loopt, pontificaal met alle bomen in het kleed verwerkte. Maar ook de Romeinse vondsten, het spoor en The Wall kregen een plek. En in Vleuten-De Meern representeert het wandkleed ‘onze communities die gezellig wonen in een mooi en kleurrijk gebied’.

Kunstenaars van initiator Genootschap Kunstliefde begeleidden de bijeenkomsten in de wijken. Resultaat; tien kleurige Utrechtse wijkvaandels van formaat. Een gelaagd tijdsbeeld vormgegeven door bewoners voor de viering van Utrecht900.

Vanaf dinsdag 8 november tot eind december zijn de 10 vaandels in de grote hal van het Stadskantoor te bewonderen. Daar wordt ook non-stop de film -Want Utrecht die is jarig en de vlaggen hangen uit- getoond, een film van Art Forever over het maakproces.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen