Ockhuizen: plannen voor aanleg bos en zonneveld

Foto: Gem.Utrecht

Voor het gebied Ockhuizen heeft de gemeente plannen voor een bos en een zonneveld. Het gebied ligt ten Noorden van Haarzuilens.

Ockhuizen is een gebied waar zo’n 15 hectare bos aangelegd kan worden; een van de weinige plekken rondom Utrecht waar dat zou kunnen, zegt de gemeente. De opzet was om ermee de bomen die gekapt zouden worden door de verbreding van de ringweg Utrecht A27/A12 te compenseren. Dit zou gezien de ontwikkelingen rond Amelisweerd niet meer nodig zijn.
Het bos biedt mogelijkheden voor recreatie met wandel- en fietspaden. Het plan voor een zonneveld is een lokaal initiatief. Op het moment wordt er onderzocht wat mogelijk is. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in een plan van aanpak (integraal programma van eisen) voor het gebied. De gemeenteraad moet dit goedkeuren.

Historisch landschap

Het gebied valt binnen het Rijksbeschermd dorpsgezicht Haarzuilens. Dit betekent dat de landschappelijke structuur en de cultuurhistorische waarden van het gebied moeten blijven. De grondeigenaren zijn de Haarse zon, de provincie, de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed, de vereniging Natuurmonumenten en de omgeving.

Informatiebijeenkomst

Op 29 januari is er tussen 12.00 en 15.00 uur een inloopbijeenkomst. U krijgt dan meer informatie over de plannen en kunt uw vragen stellen. Of de bijeenkomst live door kan gaan, hangt nog wel af van de coronamaatregelen.

  • Datum: zaterdag 29 januari 2022
  • Tijd: tussen 12.00 en 15.00 uur, u kunt vrij inlopen
  • Locatie: Emmaus Haarzuilens (Eikstraat 14)

Meldt u zich vooraf hier aan. U krijgt per e-mail bericht of de bijeenkomst door kan gaan vanwege de dan geldende coronamaatregelen.

Cookieinstellingen