Lisanne’s blog: Op weg naar Miss Utrecht. De casting

Foto: Lisanne van Emmerik

Lisanne vertelt in haar blog Op weg naar Miss Utrecht hoe het is om mee te doen aan de verkiezing voor Miss Beauty Of Utrecht. In dit eerste deel stelt zij zich voor en vertelt ze over de castingdag.

Mijn naam is Lisanne van Emmerik, ik ben 18 jaar en kom uit Vleuten. Ik studeer HBO International Business Management in Utrecht. Verder ben ik veel te vinden in de sportschool en in de dansstudio. Ook houd ik erg veel van reizen en doe dit dan ook vaak met mijn vader, moeder en broer. Op 18 december heb ik meegedaan met de casting van Miss Beauty Of Utrecht en ben ik door als finalist samen met 14 andere meiden. Het is een traject van twee maanden waar allemaal activiteiten in worden gepland zoals photoshoots, catwalk trainingen en als laatste de finale die op 27 februari 2022 plaatsvindt.

Hoe ik erbij gekomen ben

Al sinds ik jonger was wilde ik graag model worden. Helaas heb ik daar niet te juiste lengte voor waardoor ik dit niet kon doorzetten. Ook was mijn zelfvertrouwen vanaf de middelbare school erg laag. Dit kwam omdat ik vroeger erg gepest werd. Het was voor mij hierdoor moeilijk om mijn zelfvertrouwen terug te krijgen, vooral omdat je tegenwoordig op social media vaak de “perfecte plaatjes” tegenkomt. Sinds korte tijd zit ik weer goed in mijn vel en ben ik blij met mezelf. Op Instagram kwam ik de pagina van Miss Beauty Of Utrecht tegen en besloot mij in te schrijven. Dit om zo nieuwe meiden te leren kennen en mijzelf nog meer te ontwikkelen als persoon.

Castingdag

Om deel te mogen nemen aan de casting moest je jezelf eerst online inschrijven en foto’s opsturen. Hierna kon je uitgenodigd worden voor de casting. De casting verliep als volgt: je had een tijdschema waar je met 5/6 andere meiden in stond. Normaal is dit met een hele groep, maar dit kon niet door corona. Je stond met z’n allen voor de jury waar onder andere de huidige Miss Teen en Beauty of Utrecht in zaten. De eerste ronde was een voorstelronde, vervolgens werden er door de jury vragen gesteld waarvan er ook één in het Engels was. De laatste ronde was een bikini ronde. Hier liep je 1 voor 1 op een loper langs de jury. Na deze rondes kon je naar huis, in de avond werd de bekendmaking van de finalisten online gedaan via social media.

Wil je me helpen om dichterbij de plek van Miss Beauty of Utrecht SMS te komen? Je kunt voor me stemmen. De stemmen tellen voor 10% mee voor het uiteindelijke besluit en je kunt er de titel Miss Popularity mee krijgen. “Poll Utrecht Lisanne” naar 3010 (Dit kost €1.10 per verzonden bericht, je kan meerdere berichten versturen). Stemmen is mogelijk tot zaterdag 26 februari 2022 23:59 uur.

Cookieinstellingen