Musea protesteren tegen sluiting: enkelen openen morgen met ludieke acties

Foto: Rietveld Schröderhuis. (Centraal Museum).Stijn Poelstra

Welkom in de Museum Gym! Landelijk geeft een aantal musea gevolg aan de oproep van de overkoepelende museumvereniging om morgen de deuren te openen. Ze doen dit uit protest tegen de coronamaatregelen door middel van ludieke acties onder de noemer van een ‘mentale booster’.

De museumvereniging zegt het volgende: ‘Met de heropening van winkels en andere niet-essentiële diensten geeft het kabinet de samenleving meer ademruimte. Zoals bekend zijn musea niet meegenomen in deze heropening. Dat is en blijft onverklaarbaar.
Hoewel de museumsector ongelukkig was over de verplichte sluitingen, heeft de sector er steeds alles aan gedaan om in oplossingen te denken. Zo zorgt het coronaprotocol, dat musea de afgelopen twee jaar hebben ingezet, voor een bewezen veilig bezoek waarmee uitbraken worden voorkomen. Om van zich te laten horen, sluiten verschillende musea aan bij de actiedag De Museum Gym komende woensdag 19 januari.’

In Utrecht is er een activiteit bij Museum Speelklok, waar je een tentoonstelling kunt bezoeken en aan het orgel mag draaien in de vorm van workout en bij het Rietveld Schröderhuis kun je schaken tegen de eerste grootmeester van Utrecht. Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn heeft geen activiteit. Op de website museum.nl vind je een overzicht van de musea die woensdag 19 januari als Museum Gym opengaan.

Reacties

Cookieinstellingen