Kleinschalige woonvoorziening aan de Meentweg 168 krijgt vorm

Foto: MB

De kleinschalige woonvoorziening aan de Meentweg 168 in De Meern krijgt vorm. In augustus is de eerste groep jongeren daar ingetrokken.

De leiding van het KWV (kleinschalige woonvoorziening) meldt het volgende: “In november hebben we goed nieuws ontvangen: vijf van onze jongeren kregen een positief besluit van de IND en zij mogen in Nederland blijven. Wat een feest was het in de opvang. Tegelijkertijd betekende dit ook afscheid nemen van De Meern, wat niet voor iedereen even gemakkelijk was. Gelukkig is voor iedereen een nieuwe, passende opvang gevonden, waar de jongeren verder werken aan hun inburgering.
Enkele jongeren hebben het fietsexamen met succes afgerond. Dus zij kunnen nu op de fiets naar school.”

Minderjarige alleenstaande vluchtelingen hebben het vaak moeilijk in ons land, geen familie en vrienden om op terug te vallen en nog beperkte kennis van de NL taal en cultuur. Ze moeten op jonge leeftijd al veel zelf doen. Voor hen zoekt de leiding gezinnen die met enige regelmaat wat willen afspreken met een jongere. Samen eten, sporten, TV kijken of een spelletje doen. Niets ingewikkelds, vooral wat gezelligheid en ontspanning.

Wil je meedoen of meer weten? Stuur dan graag een berichtje naar Arletta, 06-55847341.

Reacties

Cookieinstellingen