Zorgorganisatie AxionContinu bundelt krachten met Hospice Demeter

Foto: Pixabay

Zorgorganisatie AxionContinu fuseert per 1 januari 2022 met het Academisch Hospice Demeter in De Bilt. AxionContinu beheert in Leidsche Rijn de verzorgingshuizen De Ingelanden en De Drie Ringen.

Voor cliënten betekent dit dat goede palliatieve zorg zich niet alleen tot de hospices beperkt maar breder in de regio ingezet kan worden, ongeacht de plaats waar een cliënt verblijft, of dat nu thuis is, in een verpleeghuis of een hospice. Door deze samenwerking kunnen zorgprofessionals en zorgpartners in de regio makkelijker beschikken over een hoog-specialistisch palliatief netwerk, waardoor expertise en kennis op dit gebied beter toegankelijk wordt. Het regionaal palliatief netwerk richt zich met name op de meer complexe zorgvraag in de laatste levensfase en op wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de palliatieve zorg.

Met name de bundeling van specifieke palliatieve expertise en wetenschappelijke onderzoek van het Academisch Hospice Demeter, samen met de omvang en het brede palet aan kennis voor ouderen met complexe aandoeningen van AxionContinu, maakt de fusie tot grote meerwaarde voor de regio. Zorginnovaties als het verder ontwikkelen van balanszorg voor doelgroepen zoals bijvoorbeeld mensen met ALS krijgen nu meer kans van slagen.

Bestuurders Toosje Valkenburg (Demeter) en Martin den Hartog (AxionContinu) zijn blij met de fusie. Toosje: “Deze samenwerking is een prachtige kans om wat wij in Demeter leren naar buiten te brengen en zo de palliatieve zorg thuis te verbeteren en voor veel meer mensen beschikbaar te maken. Dat is ook de ambitie van Demeter.“
Martin vult aan: “Demeter heeft veel expertise op het gebied van de palliatieve zorg. Ze zijn één van de grondleggers van de hospicezorg in Nederland. Daarom zijn wij ook trots op de toetreding van Demeter tot AxionContinu. Met elkaars kennis en expertise versterken we elkaar en kunnen we de zorg voor mensen in de laatste levensfase naar een nog hoger niveau brengen.”

Reacties

Cookieinstellingen