Parkeerterrein Goudenkoetslaan deels afgesloten

Foto: Google Mpas

Politie, brandweer en gemeente zien al een lange tijd overlast op het parkeerterrein naast de brandweerkazerne aan de Goudenkoetslaan in Vleuterweide. Er wordt rond de kazerne Vleuten-Haarzuilens veel gedeald vanuit auto’s. Dit zorgt voor overlast en geeft een onveilig gevoel voor de buurt.

Ook wordt de parkeerplaats vaak als stallingsplek gebruikt voor grote wagens zoals campers en aanhangwagens, wat niet mag. De haag rondom het parkeerterrein aan de Goudenkoetslaan is gesnoeid. Zo is er vanuit de straatkant meer zicht op het parkeerterrein en mensen die zich daar ophouden. Dat maakt de plek onaantrekkelijker voor mensen die zich daar met strafbare zaken bezighouden.
Het parkeerterrein aan de Goudenkoetslaan wordt gedeeltelijk afgesloten van 1 december 2021 tot 1 maart 2022. Er komen grote betonblokken op het parkeerterrein achter de elektrische oplaadplekken. De twee parkeerplaatsen aan het begin van het parkeerterrein en de twee elektrische oplaadplekken kunnen in gebruik blijven. Toezichthouders blijven de plek meenemen in hun controlerondes en zullen handhaven indien mogelijk.

Na 3 maanden wordt er geëvalueerd of de maatregelen hebben geholpen. Dan wil de politie met bewoners overleggen of de parkeerplekken weer terugkomen of dat de plek anders ingericht wordt. Denk hierbij aan groen of spelen.

Uw auto kunt u vóór 1 december 2021 op de overgebleven parkeerplekken op de Goudenkoetslaan of ergens anders in de wijk zetten. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Reacties

Cookieinstellingen