Burgemeester Dijksma in Nieuwsuur over Verknipt

Foto: AT

Burgemeester Dijksma zegt in Nieuwsuur dat de Twitterfoto waarop zijzelf op het festival te zien is enorm schuurt. Ze zegt de organisatie van het dance festival niets te verwijten qua genomen maatregelen, maar kondigt wel aan te willen achterhalen wat er precies gebeurd is.

Ze noemt dat het testen voor toegang ‘behoorlijke hiaten’ kent. De burgemeester doelt op de te lange tussenperiode die toen aangehouden werd tussen de testmoment en het festival. Maar er kan wellicht ook gedacht worden aan het makkelijk kunnen frauderen van een positieve uitslag.
Wat in de sociale media genoemd wordt als boosdoener van de besmettingen is dat er toch nog best veel optredens in tenten plaatsvonden, die door het slechte weer behoorlijk druk zouden zijn geweest.

Dijksma noemt het toestaan van het festival bij nader inzien een inschattingsfout;  een beslissing die echter ingegeven was door de lage besmettingsgraad begin juli. Ze zegt dat de geleerde les uiteindelijk is ‘dat je nog veel voorzichtiger moet zijn dan je zou willen.’

Reacties

Cookieinstellingen