Extreme drukte op gipskamer van Antonius door schaatspret

Foto: Pixabay

Polsfracturen, schouderletsels en gebroken heupen. Vanwege het winterweer en ‘schaatspret’ was het afgelopen weekend ongekend druk op de Spoedeisende Hulp. Nog nooit zagen zoveel traumapatiënten in één weekend de gipskamer en SEH van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn.

Gladheid en schaatspret betekent vaak meer drukte op de SEH. Het ziekenhuis had zich hier dan ook zoveel mogelijk op voorbereid met meer personeel, vergrote beddencapaciteit en extra gips. Ook was er een tweede spoedoperatiekamer beschikbaar om de patiënten met breuken die direct geopereerd moesten worden te kunnen helpen. Vanuit het hele ziekenhuis is bijgesprongen dit weekend. Ook op maandag was het nog druk op de Spoedeisende hulp en röntgenafdeling vanwege verwijzingen via de huisarts.

Nog steeds druk

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en de extra hulp vanuit het hele ziekenhuis, hebben patiënten vaak toch lang moeten wachten. De aankomende dagen is het nog steeds enorm druk omdat veel patiënten terug gezien moeten worden of om ze alsnog te opereren. Gezien de enorme hoeveelheid patiënten moeten ze deze week iets langer wachten dan normaal. Voor de meeste botbreuken geldt dat er best een aantal dagen tussen de breuk en de operatie kunnen zitten, zonder dat dat gevolgen heeft voor het herstel.

Reacties

Cookieinstellingen