Opdrachtgever voor Meernse moord hoort 30 jaar cel eisen

Foto: MB

Het Openbaar Ministerie heeft dertig jaar gevangenisstraf geëist voor de man uit Nieuwegein die opdracht zou hebben gegeven voor de liquidatie van Wout Sabee in De Meern in 2016, en voor een eerdere mislukte moordpoging op Sabee in 2014.

Het is de een na hoogste straf die in ons land opgelegd kan worden. Tegen een van de medeverdachten van de 38-jarige Nieuwegeiner werd onlangs al 14 jaar cel geëist. De verdachte was volgens het OM ook de leider van een criminele organisatie die vijf jaar lang drugstransporten vanuit Nederland naar Groot-Brittannië regelde. Het zou gaan om transporten waarbij honderden kilo’s cocaïne en heroïne werden verscheept.

Vier kogels

Bij de eerste aanslag in 2014, raakte Wout Sabee zwaargewond. Hij zat voor zijn huis in De Meern in zijn auto en werd door vier kogels getroffen. Sabee redde zijn leven door gas te geven en de schutter aan te rijden. Die raakte daarbij ernstig gewond aan zijn benen. De schutter en chauffeur zijn in hoger beroep veroordeeld tot 14 jaar cel. Zij hebben steeds gezwegen over hun opdrachtgever.

(bron: RTVUtrecht)

Cookieinstellingen