Verfrollers zijn de nieuwe wc-rollen

Foto: Evalien van 't Veen

Vrij snel dat het nieuws uitlekte dat vanaf morgen alle niet-essentiƫle winkels dicht zijn, liep het storm bij de doe-het-zelfzaken. Want als je dan toch thuis moet blijven, kun je maar beter gaan klussen.

Bij de Gamma in De Meern ontstonden lange rijen bij de verfmengbalie, maar iedereen schoof geduldig aan. Ook het parkeerterrein was nog nooit zo vol op maandagmiddag. “Ik ben bezig met de babykamer, en die wil ik wel graag afmaken. Daar heb ik het wachten wel voor over”, aldus een vrouw in de rij, met in haar handen een kleurkaartje. Een ander vertelt dat ze aan het verbouwen is en dat de Gamma wat haar betreft nu redelijk essentieel is. Ook zij gooit haar kar vol met van alles dat je eventueel nodig zou kunnen hebben.

Toch gaat de Gamma dicht. “Maar wij blijven wel werken hoor”, aldus de werknemer die de verfbalie bemant. Wij gaan alles op orde brengen en schoonmaken. En er is altijd online te bestellen.” Intussen raakt het schap met de verfrollers en de kwasten snel leger. Hoeveel rollers heb je nodig tot 19 januari? Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen; er zit immers geen houdbaarheidsdatum op.

Ook in de winkelstraten en bij kappers is het opeens een drukte van belang. Iedereen wil nog snel kerstcadeaus kopen, zo lijkt het. Bij de kerstboomverkopers loopt het minder storm: bijna iedereen heeft al een boom staan.

 

Cookieinstellingen