Gedragstraining voor voetbalteam of boete na racistisch incident

Foto: MB

Gedragstraining voor heel het team of een boete van 500 euro: die keuze geeft de KNVB aan voetbalclub PVCV als straf voor een racistisch incident dat in september plaatsvond bij de club.

Een jongensteam van PVCV had toen voor een uitwedstrijd tegen de club DHSC in Utrecht een bericht op instagram geplaatst dat niet door de beugel kon. Er werd gesproken van ‘de eerste interland tegen DHSC’, dat er gevochten zou gaan worden en dat je extra sloten voor je fiets moest meenemen. Ook was er een Marokkaanse vlag bij het berichtje geplaatst.

Met succes afronden

De KNVB nam dit zeer hoog op en besprak het voorval met het bestuur van PVCV. Ook de club zelf liet direct weten het incident te betreuren. Na onderzoek heeft de KNVB nu bepaald dat betreffende team op gedragstraining moet of een boete van 500 euro moet betalen. Ook stelt de KNVB als voorwaardelijke straf dat het team niet meer mag meedoen met de competitie als er nog een keer iets voorvalt. De Halt-gedragstraining Teaminterventie is ook voor de trainers en teamleiders en moet succesvol worden afgerond, zo stelt de KNVB.

(bron: RTV Utrecht)

Cookieinstellingen