De Ronde van Sint Maarten wordt online lichtfeest

Foto: Moniek Janssen

De nieuwe aangescherpte maatregelen rondom corona hebben ook consequenties voor de Ronde van Sint Maarten. Dit evenement, dat was bedacht als alternatief voor de Sint Maarten Parade in de binnenstad, zou op 6 en 7 november plaatsvinden op het Berlijnplein.

De opzet zou weliswaar coronaproof zijn, maar gezien de huidige situatie is het niet verantwoord om publiek en deelnemers fysiek bijeen te brengen, zo vindt de organisatie. “We zoeken naar een manier om alles wat op dit moment door al die partners in al die werkplaatsen in de wijken wordt ontwikkeld qua lichtsculpturen, muziek, dans, circus, et cetera in een spetterende online parade te presenteren.”

Heel de stad betrekken

De organisatie wil ook de rest van de stad ‘at home’ bij het lichtfeest van Sint Maarten betrekken. “Het is juist in deze tijd superbelangrijk om ons als inwoners van de stad Utrecht met elkaar verbonden te blijven voelen. De vorm waarin we dit willen doen is op dit moment in volle ontwikkeling. Maar dat we het lichtfeest van Sint Maarten niet ongemerkt laten passeren, is zeker!”

Zodra er meer bekend is, vind je de informatie op www.rondevansintmaarten.nl

Reacties